Seppie ripiene di piselli - Gevulde inktvis
De inspiratie voor dit recept komt van Benedetta Rossi, een Italiaanse kokkin. Zij was zó enthousiast over de gevulde inktvis dat we het moesten proberen. En het is inderdaad heerlijk. Smaakvol en een plaatje om te zien. Het proberen zeker waard!
| Voor 4 personen | in 40 minuten klaar | wijntip Verdicchio |
Ingrediënten
1 kg Inktvis schoongemaakt
150 gram erwten
1 wortel
halve ui
100 gram (pruim)tomaten (pomodorini pachino)
paneermeel of broodkruim
olijfolie extravergine
zout
Bereiding
Neem 4 inktvissen en maak deze schoon. Fruit in een pan de gesneden wortel en ui in een beetje olie. Voeg de doperwten toe fruit deze een paar minuten mee. Voeg daarna de in partjes gesneden tomaatjes toe met wat zout. Laat alles even op laag vuur pruttelen.
Leg de schoongemaakte inktvis op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met de erwtentomatensaus. Bestrooi ze met paneermeel en besprenkel ze met olie. Bak ze in een voorverwarmde heteluchtoven op 180° C gedurende ongeveer 30 minuten.
Leg de gebakken gevulde inktvis op een bord. AEet smakelijk!
Op zoek naar een bijpassende wijn? De Verdicchio druif is een aanrader bij dit gerecht. Kijk snel verder op
Verdicchio wijn.